Gebakken zalm met asperges, champignons en zeekraal

Dit is een absolute topper bij mooi lenteweer.
Ingrediënten (2 pers):
- 2 zalmfilets (van 130 gr)
- 100 gr groene asperges
- 75 gr zeekraal
- 250 gr champignons of paddestoelen mengeling
- een handvol rucola
- 1 teentje look
- een paar takjes platte peterselie
- olijfolie
- zout/peper
- voor de afwerking: verse dille en zwarte sesamzaadjes
Werkwijze:
- Bak de asperges ongeveer 4 minuten op een hoog vuur in olijfolie. kruid met peper en zout. Doe ze na het bakken in een kom.
- Bak in dezelfde pan de zeekraal gedurende 3 munten op een hoog vuur in olijfolie. kruid enkel met peper (Zeekraal is van nature al wat zout). Hou ze na het bakken in een andere kom.
- Bak in dezelfde pan de champignons in olijfolie. Kruid met peper en zout. Hak de platte peterselie fijn en voeg toe. Plet het teentje look er ook bij met een lookpers.
- Voeg de champignons bij de zeekraal.
- Voeg de rucola bij de champignons en zeekraal en draai deze flink door elkaar.
- Bak ondertussen de zalm krokant in dezelfde pan in olijfolie en op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
- Schik de asperges op een bord, maak aan de onderkant van de asperges een bergje van de groentemengeling. en schik de zalmfilets er op.
- Werk af met een scheutje olijfolie, een takje dille en bestrooi met wat zwarte sesamzaadjes.
Wist je dat:
- zeekraal boordevol mineralen, vitamines, vezels en jodium zitten. Allemaal dingen die onmisbaar zijn voor ons lichaam.
2 Responses to “Gebakken zalm met asperges, champignons en zeekraal”
Zwappy
Lijkt me zalig! Ga ik zeker eens proberen 🙂
berthuysentruyt
? Laat maar weten wat je er van vond.