Finding Mini-me

  • HOME
  • FORTY IS THE NEW FIT
  • RECEPTEN
  • BERICHTEN
  • OVER MIJ
  • CONTACT
  • DISCLAIMER

Gebakken zalm met asperges, champignons en zeekraal

Gebakken zalm met asperges en zeekraal

Dit is een absolute topper bij mooi lenteweer.

Ingrediënten (2 pers):

  • 2 zalmfilets (van 130 gr)
  • 100 gr groene asperges
  • 75 gr zeekraal
  • 250 gr champignons of paddestoelen mengeling
  • een handvol rucola
  • 1 teentje look
  • een paar takjes platte peterselie
  • olijfolie
  • zout/peper
  • voor de afwerking: verse dille en zwarte sesamzaadjes

Werkwijze:

  • Bak de asperges ongeveer 4 minuten op een hoog vuur in olijfolie. kruid met peper en zout. Doe ze na het bakken in een kom.
  • Bak in dezelfde pan de zeekraal gedurende 3 munten op een hoog vuur in olijfolie. kruid enkel met peper (Zeekraal is van nature al wat zout). Hou ze na het bakken in een andere kom.
  • Bak in dezelfde pan de champignons in olijfolie. Kruid met peper en zout. Hak de platte peterselie fijn en voeg toe. Plet het teentje look er ook bij met een lookpers.
  • Voeg de champignons bij de zeekraal.
  • Voeg de rucola bij de champignons en zeekraal en draai deze flink door elkaar.
  • Bak ondertussen de zalm krokant in dezelfde pan in olijfolie en op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • Schik de asperges op een bord, maak aan de onderkant van de asperges een bergje van de groentemengeling. en schik de zalmfilets er op.
  • Werk af met een scheutje olijfolie, een takje dille en bestrooi met wat zwarte sesamzaadjes.

Wist je dat:

  • zeekraal boordevol mineralen, vitamines, vezels en jodium zitten. Allemaal dingen die onmisbaar zijn voor ons lichaam.
  • berthuysentruyt
  • 19 april 201815 augustus 2018
  • diner, recepten

2 Responses to “Gebakken zalm met asperges, champignons en zeekraal”

Author's gravatar
Zwappy
25th april 2018, 6:21 pm

Lijkt me zalig! Ga ik zeker eens proberen 🙂

Beantwoorden
    Author's gravatar
    berthuysentruyt
    25th april 2018, 8:25 pm

    ? Laat maar weten wat je er van vond.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Meest recente berichten

  • Vlogweek #8
  • Vlogweek #7
  • Vlog week #6
  • Pittig zeeslaatje
  • Vlog week #5

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finding Mini-me

LOW-CARB/NO-SUGAR/HI-FLAVOR KOKEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

address info@findingminime.be

VOLG FINDING MINI-ME

Volg al mijn avonturen op onderstaande sociale media.

Copyright © Finding Mini-me. 2019. Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken. We gaan ervan uit dat u dit ok vindt, maar u kan ook kiezen om dit te weigeren.
Toestaan Lees meer ivm ons privacybeleid
Cookies en privacy
  • HOME
  • FORTY IS THE NEW FIT
  • RECEPTEN
  • BERICHTEN
  • OVER MIJ
  • CONTACT
  • DISCLAIMER