Finding Mini-me

  • HOME
  • FORTY IS THE NEW FIT
  • RECEPTEN
  • BERICHTEN
  • OVER MIJ
  • CONTACT
  • DISCLAIMER

Mijn versie van bloemkoolpizza

bloemkoolpizza

Dit is mijn versie van de low-carb bloemkoolpizza. Erg lekker, heerlijk krokant en het doet je de high-carb versie direct vergeten. Ideaal om het weekend mee in te zetten.

 

Ingrediënten voor 2 bloemkoolpizza’s (4 personen)

Voor het deeg
  • 1 bloemkool.
  • 1 ei.
  • 2 el amandelmeel.
  • 40 gram vers gemalen parmezaanse kaas.
  • Gedroogde oregano/zout/peper.
Voor de saus
  • 3 tomaten.
  • 10 kerstomaten.
  • 1 ui.
  • 1 teen look.
  • Gedroogde oregano.
  • 1 blikje tomatenconcentraat.
  • Olijfolie/zout/peper.
Voor de topping
  • 12 groene asperges.
  • 1 kipfilet in fijne reepjes.
  • Een handvol oesterzwammen.
  • 100 gr gemalen emmentaler.
  • 200 gr gemalen mozzarella.

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (verwijder de bakplaten).
  • Zet een kookpot op een hoog vuur, en giet er een flinke scheut olijfolie in.
  • Snipper de ui en de look en fruit aan in de olie.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en de kerstomaten in halfjes, voeg bij in de pot.
  • Kruid het geheel met peper en zout en laat even sudderen.
  • Voeg er na 5 minuten het tomatenconcentraat bij en laat even mee stoven.
  • Zet het vuur lager en bestrooi met een flinke hoeveelheid gedroogde oregano.
  • Laat de saus (terwijl je de rest van het recept maakt) op een laag vuurtje stoven, roer af en toe om.

 

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in een blender.
  • Cutter de roosjes tot een fijn meel.
  • Verhit het bloemkoolmeel gedurende 3 minuten op de hoogste stand in de microgolfoven.
  • Laat even afkoelen en voeg er de geraspte parmezaanse kaas, het amandelmeel, de gedroogde oregano en het ei bij. Kruid met peper en zout. Roer goed door elkaar.
  • Neem 2 bakplaten. Leg op elke plaat een bakpapier en verdeel het “deeg” in twee balletjes in het midden over de twee platen.
  • Neem een extra bakpapier en leg het over de eerste “deegbal” en druk deze voorzichtig en gelijkmatig tot een ronde, platte schijf (ongeveer een halve cm dik). Verwijder het extra bakpapier en herhaal deze werkwijze bij de tweede bakplaat.
  • Bak de twee bloemkoolvormen gedurende 15 minuten op 200 graden.

 

  • Bak ondertussen de asperges, oesterzwammen en kippenreepjes in olijfolie in een pan.
  • Haal de pizzadegen uit de oven en verdeel de saus er voorzichtig in een dun laagje op.
  • Bestrooi met een mengeling van mozzarella en emmentaler (verhouding 2/1).
  • Beleg de pizza met de asperges, oesterzwammen en kippenreepjes.
  • Bak de pizza gedurende 15 minuten in de oven (200 graden).

 

Bloemkoolpizza_bijna_op
Het duurde niet lang voor deze pizza op was.

  • berthuysentruyt
  • 9 mei 201815 augustus 2018
  • diner, recepten
bloemkool, Bloemkoolpizza, kip, Pizza

4 Responses to “Mijn versie van bloemkoolpizza”

Author's gravatar
Reinier
3rd juni 2018, 10:11 pm

Gemaakt en erg lekker maar bodem was slappe pap!
Tips?

Beantwoorden
    Author's gravatar
    berthuysentruyt
    3rd juni 2018, 10:30 pm

    Dag Reinier

    Dat kan ja… inderdaad niet zo simpel. Het is een beetje je oven aanvoelen. Iedere oven is anders. Probeer de volgende keer eens met 2 eieren in het deeg en laat de bodem blind bakken tot de randjes beginnen te bruinen. Haal ze dan uit de oven en controleer of het midden van het deeg vast genoeg aanvoelt. Veel succes!

    Beantwoorden
Author's gravatar
Bart Calis
10th augustus 2018, 9:09 pm

Hallo Bert,
Vandaag dit recept uitgeprobeerd. Ik maakte er als test een gewone pizza margarita van. Goed afgekruid met peper, zout en oregano: super lekker en ik miste helemaal de broodsmaak niet. De kinderen waren niet zo enthousiast, maar met intensere smaken van salami of zo erop, moet het wel lukken. Dus volgende keer laten we ons gaan met beleggen! Met dit deeg maak je een goede bodem die ook een gevuld gevoel geeft. We dachten ook dat dit best een alternatief kan zijn voor pittabroodjes of bladerdeeg bij een quiche.
Groeten!

Beantwoorden
    Author's gravatar
    berthuysentruyt
    10th augustus 2018, 10:12 pm

    Hey Bart

    Geweldig! Blij dat jullie het lekker vonden, en wat een goed idee om daarmee een quiche te maken….??

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Meest recente berichten

  • Vlogweek #8
  • Vlogweek #7
  • Vlog week #6
  • Pittig zeeslaatje
  • Vlog week #5

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finding Mini-me

LOW-CARB/NO-SUGAR/HI-FLAVOR KOKEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

address info@findingminime.be

VOLG FINDING MINI-ME

Volg al mijn avonturen op onderstaande sociale media.

Copyright © Finding Mini-me. 2019. Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken. We gaan ervan uit dat u dit ok vindt, maar u kan ook kiezen om dit te weigeren.
Toestaan Lees meer ivm ons privacybeleid
Cookies en privacy
  • HOME
  • FORTY IS THE NEW FIT
  • RECEPTEN
  • BERICHTEN
  • OVER MIJ
  • CONTACT
  • DISCLAIMER