Finding Mini-me

  • HOME
  • RECEPTEN
  • BERICHTEN
  • OVER MIJ
  • CONTACT
  • DISCLAIMER

Krokant chorizohapje met pesto

chorizoapero

Het WK is terug. Tijd om voor de tv te supporteren met een glas bier en een hapje. Dit hapje maakte ik voor de openingsmatch van de Rode Duivels en het werd unaniem goedgekeurd, daarom dat ik het jullie niet wil ontzeggen voor de tweede match van morgen. Go Devils!!

De basis van het hapje is het notengebak van Pascale Naessens en dat kun je ook terug vinden in haar nieuwste boek “Puur & Lichter” dat ze samen met Dr. William Cortvriendt maakte. Ik gebruikte hiervoor een restje (3 sneetjes), want het notengebak is nogal lijvig. Meestal kan ik er een hele week van smullen.

Ingrediënten:

Voor het notengebak:

  • 500 gr noten en zaden naar keuze
  • Een handvol veenbessen of gojibessen
  • 250 volle Griekse yoghurt
  • 5 eieren
  • Snuif zout

Voor de pesto:

  • Een handvol verse basilicum
  • 20 gr pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • zout/peper
  • Chorizo (zonder suiker)

Werkwijze:

  • Meng alle ingrediënten goed onder mekaar.
  • Bekleed een bakvorm met boterpapier en vul het met het deeg.
  • Bak het notengebak ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
  • Doe de basilicum, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, zout en peper in een blender en cutter alles tot een gladde massa.
  • Ontdoe de chorizo van zijn vel en snij hem in kleine blokjes.
  • Bak de chorizo krokant in een droge pan.
  • Verwijder de chorizo met een schuimspaan, behoud de chorizo-olie achtergebleven in de pan.
  • Snijd een paar repen van het (afgekoelde) notengebak.
  • Bak de repen notengebak langs beide kanten kort in de chorizo-olie.
  • Beleg de repen notengebak met pesto en blokjes chorizo en snij in stukken.

 

  • berthuysentruyt
  • 22 juni 201815 augustus 2018
  • Apero, Geen categorie, recepten
chorizo, hapje, naessens, notengebak, pascale

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Meest recente berichten

  • Maaltijdsoep met scampi en curry
  • 10 miles!
  • Kippenbouletjes
  • Krabburger met erwtenpuree
  • Bloemkoolrijst met gebakken venkel en scampi

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finding Mini-me

LOW-CARB/NO-SUGAR/HI-FLAVOR KOKEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

address info@findingminime.be

VOLG FINDING MINI-ME

Volg al mijn avonturen op onderstaande sociale media.

Copyright © Finding Mini-me. 2019. Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken. We gaan ervan uit dat u dit ok vindt, maar u kan ook kiezen om dit te weigeren.
Toestaan Lees meer ivm ons privacybeleid
Cookies en privacy
  • HOME
  • RECEPTEN
  • BERICHTEN
  • OVER MIJ
  • CONTACT
  • DISCLAIMER