Finding Mini-me

  • HOME
  • FORTY IS THE NEW FIT
  • RECEPTEN
  • BERICHTEN
  • OVER MIJ
  • CONTACT
  • DISCLAIMER

Heerlijke Granola

Heerlijke Granola

Veel mensen vragen mij wat ik zoal eet als ontbijt. Ik durf te zeggen dat ik gevarieerder ontbijt dan voorheen. Vroeger at ik elke ochtend ontbijtgranen. Af en toe kocht ik eens een andere soort, maar dat was het. Nu eet ik omeletjes met groenten, met spek, met kaas. Eitjes in al zijn vormen. Yoghurt met fruit, zaden en pitten. En dit. Een lekkere granola op basis van geroosterde noten en zaden. Ideaal om de dag goed in te zetten. Ik eet dit graag met volle yoghurt en wat bessen, maar omdat onze vijgenboom zeer productief is dit jaar gooide ik er nog wat vijgenpartjes bij. Lekker!

Granola

Ingrediënten:

  • 100 gr pompoenpitten
  •  20 gr lijnzaad 
  • 20 gr chiazaad
  • 40 gr zonnebloempitten 
  • 80 gr amandelschilfers
  • 100 gr pecannoten
  • 100 gr hazelnoten (gekneusd in een vijzel of licht gecutterd)
  • 30 gr kokosschilfers
  • Flinke snuif kaneel 
  • 2 eiwitten 
  • 20 gr kokosbloesemsuiker 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle noten (ik heb de noten eerst een beetje gecutterd) en zaden in een kom.
  • Meng de twee eiwitten met de kokosbloesemsuiker.
  • Giet over de notenmengeling en roer goed door elkaar.
  • Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de granola in de oven gedurende 20 minuten.
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Breek de granola in stukken en doe in een weckpot.
  • berthuysentruyt
  • 2 augustus 20185 mei 2019
  • ontbijt, recepten
granola, noten, ontbijt, zaden

6 Responses to “Heerlijke Granola”

Author's gravatar
Lidwine
9th augustus 2018, 1:17 pm

MiniMe,
Ik maak mijn granola al een tijdje zelf
maar gebruikte hierbij kokosolie.
Bij het maken van jouw versie (wel zonder suiker en nog wat gemberpoeder toegevoegd) heb ik het voordeel van eiwit ontdekt. Het mengsel plakt aan mekaar en daarbij ook de kleine zaden zoals chia- en lijnzaad. Super!
Ga deze granola zeker nog maken…
Groetjes,
Lidwine

Beantwoorden
    Author's gravatar
    berthuysentruyt
    10th augustus 2018, 6:02 pm

    Dag Lidwine

    Bedankt en fijn dat u het lekker vindt. Het trucje met het eiwit komt uit de pattiserie. Om iets zeer krokant te maken bakken ze het met een mengsel eiwit en kristalsuiker. Alleen gebruiken wij geen kristalsuiker, maar het werkt prima, vind ik.?

    Beantwoorden
Author's gravatar
Molly
28th augustus 2018, 10:53 am

Dag Bert
Waar koop jij meestal je noten? Is er een mogelijkheid om die in pakketvorm aan te kopen gezien noten vrij duur zijn?
Verder vroeg ik me ook af waar je kokosbloesemsuiker koopt.
Bedankt voor de info,
Groeten

Beantwoorden
    Author's gravatar
    berthuysentruyt
    29th augustus 2018, 8:17 am

    Dag Molly
    Ik koop ze meestal bij Colruyt, maar er bestaan volgens mij wel online notenwinkels waar je ze in bulk kunt kopen. Kokosbloesemsuiker koop ik bij bioplanet. Groeten!

    Beantwoorden
Author's gravatar
Cecilia
15th februari 2020, 10:04 am

Heerlijk als ontbijt maar ook als tussendoortje of snoepje voor tv. Zelfs mijn high-carb vriend eet deze granola dagelijks. Bedankt voor dit recept!

Beantwoorden
    Author's gravatar
    berthuysentruyt
    16th februari 2020, 8:27 pm

    Whoop whoop! Victorie! Ruben eet lowcarb…:-)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Meest recente berichten

  • Vlogweek #8
  • Vlogweek #7
  • Vlog week #6
  • Pittig zeeslaatje
  • Vlog week #5

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finding Mini-me

LOW-CARB/NO-SUGAR/HI-FLAVOR KOKEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

address info@findingminime.be

VOLG FINDING MINI-ME

Volg al mijn avonturen op onderstaande sociale media.

Copyright © Finding Mini-me. 2019. Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken. We gaan ervan uit dat u dit ok vindt, maar u kan ook kiezen om dit te weigeren.
Toestaan Lees meer ivm ons privacybeleid
Cookies en privacy
  • HOME
  • FORTY IS THE NEW FIT
  • RECEPTEN
  • BERICHTEN
  • OVER MIJ
  • CONTACT
  • DISCLAIMER