Krabburger met erwtenpuree

Voelen jullie de lente ook al komen? Dit prachtige voorjaarsweer doet me al watertanden naar de zomer met zijn barbecues, slaatjes én lekker zonnige, frisse gerechten. Dit gerecht doet me denken aan de zomer, ook al zijn erwten misschien eerder winters. Maar dankzij de groene curry en de verse spinazie die er aan toegevoegd wordt smaakt het geheel lekker luchtig én fris.
Erwten bevatten bijna evenveel koolhydraten als aardappelen (14gr/100gr), maar bij erwten zijn het trage koolhydraten. Die doen de bloedsuikerspiegel gelijkmatig en langzaam stijgen. Dus dat is goed! Ik heb ook veel minder erwtenpuree nodig om verzadigd te zijn, dan bij de gewone aardappelpuree het geval was.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Blik (170 gr) Krabvlees
- Blik (200 gr) Tonijn
- 3 eitjes
- 1 el mosterd
- 3 el amandelpoeder
- Een handvol bladpeterselie
- 2 sjalotjes
- Olijfolie
- Peper en zout
- 500 gr (diepvries) erwten
- 1 el groene currypasta
- 200 gr jonge spinazieblaadjes
Werkwijze:
- Snij 1 sjalot fijn en laat even aanstoven in boter.
- Doe er de (diepgevroren) erwten bij met een scheut water. Kruid met peper en zout en laat een 20-tal minuten stoven op een matig vuur tot de erwten zacht zijn en het water verdampt is.
- Laat ondertussen de blikjes krab en tonijnvlees uitlekken en doe het in een kom samen met een fijngesneden sjalot, de fijngehakte peterselie, de mosterd, het amandelpoeder en de eieren. Voeg er een scheutje olijfolie bij, kruid met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.
- Draai bolletjes van het “beslag” en bak ze in een antikleefpan in olijfolie. Duw de bolletjes wat plat in de pan om er burgers van te maken. De bakwijze mag je zelf kiezen. Ik vind het lekker als ze nog wat saignant zijn vanbinnen.
- Mix de erwten met een staafmixer en voeg er de currypasta bij. Experimenteer met de hoeveelheid currypasta. Ik vind het lekker als er net een toets van de curry te merken is.
- Hak de spinazieblaadjes grof met een keukenmes en draai ze door de warme puree. Hou nog wat blaadjes apart voor de afwerking.