Courgetti met champignons en haloumi

Nieuw jaar, nieuwe start.

Ik weet het ik heb deze blog en mezelf de laatste maanden verwaarloosd. Maar vanaf nu komt daar verandering in.

Graag start ik het nieuwe jaar én het nieuwe decennium met een uitdaging. Tegen mijn 40ste verjaardag (in oktober) wil ik helemaal fit zijn. En dat ga ik doen door veel te bewegen én uiteraard gezond te eten.

We beginnen met een simpel gerecht. Een simpel, snel, maar lekker gerecht. Courgetti met schampignons en haloumi.

Ingrediënten:

  • 1 blok haloumi
  • 250 gr champignons (gewone of bruine)
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes
  • 200 gr passata
  • 25 cl volle room
  • 2 courgetten (of een pak voorgesneden courgetti)
  • pijpajuin

Werkwijze:

  • Snij de courgettes met behulp van een spiraalsnijder (spiralizer) in slierten. (of koop voorgesneden courgetteslierten)
  • Roer wat olijfolie door de rauwe courgetteslierten
  • Snij de champignons in stukken en bak ze in wat olijfolie, kruid met peper en zout.
  • Hak ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes en doe in een blender. Voeg er de room en passaat bij. Mix alles tot een gladde saus.
  • Haal de champignons uit de pan en houd apart in een kommetje.
  • Snij de haloumi in stukken en bak deze in dezelfde pan als de champignons.
  • Voeg de champignons bij de haloumi en overgiet met de saus.
  • Doe er tenslotte de courgetti bij en laat even garen.
  • Werk af met wat snippers pijpajuin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.