Fit in 40 weken

In oktober 2020 word ik 40 jaar. Hoog tijd om echt iets aan mijn conditie te doen.

1 januari 2018 was ik begonnen met low-carb en startte ik Finding Mini-me. Alles ging goed en ik verloor zo’n 25 kilo. Dankzij die verloren kilo’s begon ik spontaan te sporten. Joggen vond ik ineens heel fijn, terwijl dat vroeger een heuse opdracht was. Ik leerde Geert kennen, een mede dorpsgenoot en loopfanaat. Hij nodigde mij uit om samen te gaan joggen. Dankzij zijn enthousiasme verging het sporten mij nog gemakkelijker, én omdat het dan toch zo vlotjes ging besloten we ons in te schrijven voor de Warmathon én de eindejaarscorrida in Leuven. Beiden liepen we gezwind uit, dus, wat was de meest logische stap? De 10 miles… Iets wat voor mij tot dan ondenkbaar was. Ik schreef me samen met Geert en nog een paar lopers in en hoopte op het beste. Toegegeven het was niet gemakkelijk. Ik heb de 10 mijl (16km) uitgelopen, maar heb onderweg toch af en toe even moeten uitblazen. Maar desalniettemin, ik was er geraakt! Medaille! Bank vooruit!

Helaas, zoals velen, liep ook ik in de val en liet het van dan af hangen. Ik was er toch geraakt? Ik heb het toch gedaan? Klaar!

Ook mijn eetpatroon ging langzaam maar zeker, stukje pizza, per proevertje van de frituur, terug naar ongezond. Zelfs Cola-zero dronk ik opnieuw geregeld…! De kilo’s kwamen er terug bij…

Het nieuwe jaar brengt meestal goede voornemens met zich mee… Awel dit is het mijne. We zijn 2020 en ik heb nog ongeveer 40 weken tot ik 40 jaar word. Vanaf nu ga ik er helemaal voor. Het is mijn laatste kans om helemaal fit te worden. Opnieuw gezond eten, en opnieuw veel bewegen.

Vanaf nu ga ik jullie wekelijks lastig vallen met mijn vorderingen door middel van een videodagboek. (zie hieronder)

Eneuh… ik ben al ingeschreven voor de 10 miles…:-)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.