Chokoskeutels

Een beetje een wansmakelijke naam, maar jullie hebben hem gekozen. Via een poll op de Finding Mini-me instagram vroeg ik wat een goede naam zou zijn voor deze chocolade-kokos balletjes. Ena Polspoel kwam met deze titel (Bedankt Ena). Een samenvoeging van Chocolade én van Kokos… Ok, ik beken: Keutel komt van mij…:-)

Deze keuteltjes zijn een experiment waarvan ik niet verwachtte dat ze lekker zouden zijn. Ik had 4 eidooiers over nadat ik granola had gemaakt en ik had ongeveer 80 gram kokosrasp over van de knapperige zalm van Pascale Naessens (Nog eenvoudiger 2 – pg. 55). 100 gram is nogal royaal, Pascale…:-) En aangezien ik niet graag dingen weggooi mengde ik de twee bij elkaar en bedacht ik wat ik er mee kon doen.

“Chocolade!” Floepte ik er enthousiast uit. Ik keek in de voorraadkast en ik had nog wat donkere chocolade (85%) over.

Habemus Chokoskeutels!

Anders dan de naam doet vermoeden zijn ze lekker. Verrassend, zeker omdat het een experiment is én ook omdat desserten niet mijn sterkste punt zijn, laat staan zo zonder recept…

Ingrediënten:

 • 80 gram kokosrasp/kokospoeder
 • 75 gram zwarte chocolade (85%)
 • 1 eetlepel kokosvet
 • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
 • 4 eierdooiers

Werkwijze:

 • Meng de dooiers met de kokosrasp.
 • Voeg de kokosbloesemsuiker er bij en roer.
 • Smelt de chocolade met het kokosvet au bain-marie (zie tip).
 • Zorg ervoor dat de chocolade, eens gesmolten, niet te heet is en meng door de dooiers en kokos.
 • Rol het mengsel in balletjes en leg ze op een ovenplaat.
 • Bak de balletjes een kwartier in een voorverwarmde oven van 180 graden.

 

tip: ik deed de chocolade en kokosvet in een kommetje en plaatste het een minuut in de microgolf. Als je het kommetje er uit haalt is de chocolade nog niet helemaal gesmolten, maar als je er een paar minuten in roert smelt de chocolade door de warmte van het kommetje helemaal, en is de chocolade niet te warm om onder de dooiers te mengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.