Warme sla met kip

Soms heb je op het einde van de week (of vroeger) een koelkast vol met restjes groenten. Soms heb je geen zin om naar de winkel te rijden. Soms voel je je creatief. Creatief uit noodzaak, uit luiigheid… Zo is deze sla ontstaan. Koelkast openen, scannen, opties overwegen, en gaaaaan!!!

Ik zag ook nog een bodempje mosterd in een glaasje staan, een glaasje dat niet kon wachten om af te wassen te worden en de glazen collectie van mijn kinderen te vervoegen. Wat kon ik daar mee aanvangen… En het was daar en toen dat ik mij ineens een interview op de radio met Pascale Naessens herinnerde waarin ze de loftrompet stak over mosterd, en meerbepaald de combinatie met sojasaus. Hmmm… eens proberen dan maar.

Ingrediënten (2 pers):

 • Een halve broccoli in roosjes verdeeld
 • Een rode ui
 • Een zoete puntpaprika
 • Een kipfilet
 • Een handvol kerstomaten
 • Een half busseltje waterkers
 • 2 stengels lente-ui
 • 1 el mosterd
 • 2 el sojasaus
 • sesamzaadjes (voor de afwerking)

 

Werkwijze:

 • Snij de kipfilet in blokjes en bak ze aan in olijfolie. Kruid enkel met wat peper.
 • Snij de ui en paprika in stukjes en voeg deze samen met de broccoliroosjes bij de kip en laat het geheel stoven tot de kip gaar is en de groenten beetgaar.
 • Halveer de kerstomaten en laat ze een minuutje meestoven.
 • Overgiet het geheel met een mengsel van de mosterd en sojasaus. Roer alles goed door elkaar.
 • Meng het geheel onder de waterkers in een kom.
 • Werk af met snippers lente-ui en sesamzaad.

6 Responses to “Warme sla met kip”

Author's gravatar

Hallo Bert,
Wij zijn er ook terug aan begonnen!
Ik ga dit recept volgende week maken (ziet er in ieder geval al heel lekker uit 🙂 )
Hopelijk volgen er nog meer!

  Author's gravatar

  Dag Sandra
  Top! Laat me weten of het lekker was.
  Groeten.

Author's gravatar

Dag Bert, je hebt me geinspireerd, morgen start ik er mee! Dank voor de receptjes?

Author's gravatar

Een lege koelkast dus boodschappen doen met een lijstje. Geen idee wanneer ik dat voor het laatst deed. Ik dacht, ik begin supereenvoudig want ik ben nogal een keukenkluns. Zat ik dus alsnog zonder waterkers….. Maar lekker dat het was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.