Pittig zeeslaatje

Ik vind slaatjes het hele jaar door lekker. Ook als het buiten vriest, regent, hagelt of sneeuwt. Het kan me altijd bekoren. Tenminste, als ze rijkelijk en vol van smaak zijn. Slaatje zijn ook ideaal om mee te nemen onderweg. Je moet nooit op zoek naar een oven of microgolf en hoeft enkel een potteke open te maken en gaaaaann!!

Dit slaatje is het resultaat van een “empty the fridge” actie. Wat heb ik nog? Moet ik naar de winkel? Of kan ik er nog iets mee maken?

 

Ingredi├źnten:

  • rode ui
  • rode en gele puntpaprika
  • een rode peper (met de pitjes voor wat meer, euh…. pit, dus)
  • halve komkommer
  • 1 stronk witloof
  • 1 avocado
  • sap van een halve limoen
  • 1 lente-ui
  • een paar takjes waterkers
  • een handvol kerstomaten
  • een overschot gerookte zalm in reepjes gesneden
  • een overschot garnalen
  • een overschot scampi.

Werkwijze:

  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  • Bak ze kort in echte boter. Kruid met peper en zout.
  • Snij de ui, paprika, peper, komkommer, witloof in fijne schijfjes.
  • Verdeel de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes.
  • Laat de scampi even rusten.
  • Meng alle groenten bij elkaar en voeg er de garnalen, zalm en scampi bij.
  • Werk af met fijngesnipperde lente-ui en overgiet het geheel met het jus van de scampi.

One Response to “Pittig zeeslaatje”

Author's gravatar

Vandaag heb ik je blog ontdekt en alle vlogs achter elkaar bekeken. Heel inspirerend. Je bent goed bezig. Succes nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.