OVER MIJ

Ik ben altijd al een brede, struise, zeg maar dikke man geweest. En daar kon ik mee leven. Maar toen ik in december 2017 op de foto moest voor de affiche van een theaterproductie en die foto’s achteraf zag schrok ik mij rot. Ik stond in die foto in profiel en ik was even dik dan ik breed was… Ik word er niet jonger op en het dik-zijn begon ook fysiek wat ongemakken te veroorzaken.

Er moest iets veranderen. Vanaf 1 januari 2018 zou ik er eindelijk iets (deftig) aan doen.

Ik heb in mijn leven al redelijk wat diëten uitgeprobeerd, maar niks hielp echt. Ook sporten hield ik nooit vol. Het kwam altijd op het zelfde neer: “Ik mag toch van het leven genieten, niet?” en dan bedoel ik genieten op de Bourgondische wijze. Bij alle diëten die ik probeerde moest ik vooral de dingen laten liggen die ik net heel lekker vind. En dus, gaf ik het vroeg of laat op.

Maar toen las ik iets over het low-carb dieet. Veel vetten, eiwitten en weinig koolhydraten. Dat betekent: vlees, vis, boter, olie, noten, zaden, groenten… dat leek iets voor mij! En, oh lord, het werkte! In het begin vlogen de kilo’s er af. Met een gemiddelde van 5 kilo per maand! Ik voelde mij veel vitaler en had minder zin in tussendoortjes en fastfood en andere rommel.

Eind januari was ik te gast bij het VRT programma “Van Gils en Gasten”, waar toevallig die dag ook Prof. William Cortvriendt te gast was. Voor de opname van het programma raakten we aan de praat en hij vertelde me dat hij een lowcarb/no-sugar manier van eten al jaren verkondigd. Na de opname van het programma bood hij aan om mij af en toe te coachen en advies te geven. Hij gaf me ook zijn nieuwe boek “Lichter” cadeau.

Het boek “Lichter” raad ik iedereen aan. Het legt je stap voor stap uit wat je moet doen en waarom dit een verstandige manier van eten is.

Ondertussen ben ik al 4 maanden bezig en er zijn al 25 kilo af!

U merkt dat mijn enthousiasme groot is, daarom deze blog. Ik wil met deze blog aantonen dat gezond, lowcarb/no-sugar eten ook erg lekker kan zijn en dat dit dieet helemaal niet aanvoelt als “dieet”, en dat ik lekker mijn Bourgondische zelf kan blijven!

Smakelijk.

Pascale Naessens op bezoek
Hoog bezoek. Een onvergetelijke dag. Pascale Naessens die in mijn keuken een lekkere maaltijd bereidt en me tegelijk erg handige kooktips meegeeft… Een mens maakt dat niet elke dag mee. Na het koken werd het zowaar nog leuker… het opeten… samen aan tafel. Delen, nemen, geven. Een lekker glas er bij. Dàt is de reden waarom ik zo graag kook… zij ook, vertelde ze mij. Bourgondiërs vinden elkaar.

 

Bij Van Gils en Gasten
Bij Van Gils en Gasten met William Cortvriendt, Pascale Naessens en Maggie De Block.